Mesaj Panosu Meclis - İslami Evlilik Sitesi Forumları
İslami evlilik konularında seviyeli tartışmalar için...

Pano KılavuzuPano Kılavuzu   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   GruplarGruplar   Hesap AçHesap Aç 
 HesabınızHesabınız   Kişisel MesajlarKişisel Mesajlar   Oturum AçOturum Aç 

ELEKTRONİK TEKNİK SERVİS HİZMETLERİ KÖŞESİ

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> İletişim için teknik bilgiler ve yardım.
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
bensadecebenim
Meraklı
Meraklı

MesajTarih: 14 Haz 07, Per - 14:14:38    Mesaj konusu: ELEKTRONİK TEKNİK SERVİS HİZMETLERİ KÖŞESİ Alıntıyla Cevap Gönder

SEVGİLİ SİTE SAKİNLERİ Smile

YAZILIM İLE İLGİLİ OLMAYAN VE
BİLGİSAYAR
MONİTÖR
UPS, GÜÇ KAYNAKLARI
KABLO TESİSATLARI VE BAĞLANTILARI
TELEVİZYON
VİDEO, CAMERA, MP4, ıPOD
SES SİSTEMLERİ,
LAPTOP
VE AKLINIZA GELEBİLECEK HER TÜRLÜ ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK CİHAZ HAKKINDA TÜM SORUNLARINIZI BURAYA YAZINIZ. SİZE CEVAP VERİLECEKTİR.

YAPMAK İSTEYİP DE UCUZA NASIL MALEDERİM DİYE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ BİR CİHAZ OLABİLİR,
ÖĞRENCİSİNİZ VE ÖDEV PROJELERİNİZ OLABİLİR.

BİZ BURADAYIZ YARDIMA HAZIRIZ.
HİÇBİR MENFAAT GÖZETMEKSİZİN SİZE YARDIM EDECEĞİMİZE SÖZ VERİYOR SORULARINIZI BEKLİYORUZ.

NOT: CEVAPLARINIZ ANINDA GELMEZ FAKAT GÜN İÇİNDE GELECEĞİNE EMİN OLABİLİRSİNİZ.
CEVAP GELMEZSE BİLİN Kİ BİR SORUN VARDIR VE BİRAZ DAHA BEKLEMENİZ GEREKMEKTEDİR.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder E-Posta gönder
kumrucuk
Mecliskolik
Mecliskolik

MesajTarih: 10 Oca 10, Pzr - 0:00:46    Mesaj konusu: Re: ELEKTRONİK TEKNİK SERVİS HİZMETLERİ KÖŞESİ Alıntıyla Cevap Gönder

bensadecebenim demiş ki:
SEVGİLİ SİTE SAKİNLERİ Smile

YAZILIM İLE İLGİLİ OLMAYAN VE
BİLGİSAYAR
MONİTÖR
UPS, GÜÇ KAYNAKLARI
KABLO TESİSATLARI VE BAĞLANTILARI
TELEVİZYON
VİDEO, CAMERA, MP4, ıPOD
SES SİSTEMLERİ,
LAPTOP
VE AKLINIZA GELEBİLECEK HER TÜRLÜ ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK CİHAZ HAKKINDA TÜM SORUNLARINIZI BURAYA YAZINIZ. SİZE CEVAP VERİLECEKTİR.

YAPMAK İSTEYİP DE UCUZA NASIL MALEDERİM DİYE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ BİR CİHAZ OLABİLİR,
ÖĞRENCİSİNİZ VE ÖDEV PROJELERİNİZ OLABİLİR.

BİZ BURADAYIZ YARDIMA HAZIRIZ.
HİÇBİR MENFAAT GÖZETMEKSİZİN SİZE YARDIM EDECEĞİMİZE SÖZ VERİYOR SORULARINIZI BEKLİYORUZ.

NOT: CEVAPLARINIZ ANINDA GELMEZ FAKAT GÜN İÇİNDE GELECEĞİNE EMİN OLABİLİRSİNİZ.
CEVAP GELMEZSE BİLİN Kİ BİR SORUN VARDIR VE BİRAZ DAHA BEKLEMENİZ GEREKMEKTEDİR.

Smile
Evet sanırım büyük bi sorun var çünkü değil ki gecikme sanırım cevap hiç gelemez Sad ,başlık 2007 de açılmış ve biz artık 2010 a girmiş bulunuyoruz

Ama ben başlığı görünce yine de yazayım dedim
Bikaç aydır, bilgisayarımda daha önce olmayan rahatsız edici bir ses var
bilgisayarı yeni açtığımda veya durduk yere başlıyor bazen hemen duruyor ama bazen uzun sürebiliyor,şuan yaklaşık yarım saat oldu kesilmedi,
neden olabilir?Ekranda donma da olabiliyor.
çevresindeki güç kaynakları buna neden olabilir mi?(Tel v.b.)

Bir de bana bilgisayarımın yavaşlamaya başladığı, format attırmamın iyi olacağı söylenmişti,format mutlaka gerekir mi,yaptırmamanın yavaşlaması dışında herhangi bir olumsuz etkisi olur mu?
(İşin teknik kısmından pek anlamam,masraf çıkacak Razz )
candostinsan
Şef
Şef

MesajTarih: 14 Oca 10, Per - 15:15:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

size birisi birşey yazar mı bilemem ama, ben size bilgi vereyim bu konuda,

iletileriniz aralarında kırmızı yazılar bana aittir...

Bikaç aydır, bilgisayarımda daha önce olmayan rahatsız edici bir ses var
bilgisayarı yeni açtığımda veya durduk yere başlıyor bazen hemen duruyor ama bazen uzun sürebiliyor,şuan yaklaşık yarım saat oldu kesilmedi,
neden olabilir?

bilgisayarınızda çalışırken ses yapabilecek iki adet fan bulunmaktadır. bu fanların(pervane) birisi işlemcinizi soğutmak için, diğeri de elektrik kablosu taktığınız power denilen kısmın fanıdır. bazı kasalarda fazladan bir de kasa fanı bulunur. bunlar zamanla tozdan dolayı değişik tuhaf sesler çıkarmaya başlayabilirler.

sizin anlattığınız şekilde ben işlemci fanı ses yapıyor diye düşünüyorum. işlemci fanı temizlemekle sesi keser, fakat uzun süreli bir çözüm istiyorsak bu fanı değiştirmeliyiz.

aşağıdaki şekilde gördüğünüz şey kasa içinde işlemci fanını gösteriyor. bu fanlar işlemci tipine göre değişik tiplerde olur, 478 pin işlemci fanı, 770 pin işlemci fanı, amd işlemci fanı vs gibi isimleri vardır. işlemci markanızı söyleyerek bu fandan ortalama 20 tl ye temin edip kendiniz değiştirebilirsiniz. size netten alışveriş yapabileceğiniz bir adres linki de resmin üzerine tıklarsanız açılacaktır.

işlemci markanızı nasıl öğrenirsiniz?
masaüstünden bilgisayarım simgesine sağ tıklayın, özellikler deyin. açılan pencerede "genel" sekmesi açık çıkar, ve işlemci, ram, işletim sistemi bilgileriniz görülür...

Ekranda donma da olabiliyor.

evet işlemci aşırı ısınınca makine kilitlenir, ağırlaşır.

çevresindeki güç kaynakları buna neden olabilir mi?(Tel v.b.)

hayır etkilemez.

Bir de bana bilgisayarımın yavaşlamaya başladığı, format attırmamın iyi olacağı söylenmişti,format mutlaka gerekir mi,yaptırmamanın yavaşlaması dışında herhangi bir olumsuz etkisi olur mu?

makinemiz kullandıkça dağınık veri yığınları nedeni ile ağırlaşır. format atmak kestirme gibi görülse de, ben tavsiye etmem. neden mi? o kadar dosya yüklediniz, yerleştirdiniz, birsürü ayar yaptınız, güncelleşirilmiş programlar vs, bir format sonrası ne kadar zor yerine konulur malum. ama size tarif edeceğim üç şeyi yapın bakın makineniz nasıl hızlanacak.

birincisi, bilgisayarım simgesini tıklayın açın. önce c sürücüsüne olmak üzere diğer tüm sürücülere uygulayın bunu. c sürücüsünü sağ tıklayın özellikler deyin. çıkan pencerede disk temizlemeye basın.

aşağıdaki pencere çıkar, biraz bekleyin.

şimdi karşınıza gelen bu pencereden tüm kutuları işaretleyin. tamama basın:

ikincisi denetim masasını başlat menüsünden çalıştırın. sonra program ekle kaldır seçeneğini tıklayın. kullanmadığınız ne kadar program varsa kaldırın... sonra başlat menüsünden "çalıştır" komutunu tıklayın. çıkan pencereye msconfig yazın tamama basın:

karşınıza çıkan aşağıdaki pencereden başlangıç yazılı yere basın ve kullanmasanız bile çalışmakta olan tüm programların listesini inceleyin...

bilgisayar açılırken kullanırsanız hazır olsun diye bu listede kutusu işaretli tüm programları çalıştırır. bu da makineyi yavaşlatır. siz gerekmeyenlerin kutusundan işareti kaldırın. tamam deyin ve çıkın. şunu unutmayın ki, bu kutulardan yapacağınız bir hatalı işlem yok. yani tüm kutuları boş bıraksanız dahi hiçbir sıkıntı olmaz. bu kutuda boş kalan programı kullandığınız an açılır. önceden açılıp hazırlanmaz hepsi bu... bu programlar masa üstünüzde saatinizin olduğu yerde semboller halinde görülür. o kısmı azaltmalısınız.

üçüncü olarak eboostr programını indirin kurun. sanal belleğinizi artırmış olun. hız farkına inanamayacaksınız.

eboostr kurmak için buraya tıklayın.
sevgiyle kalın...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> İletişim için teknik bilgiler ve yardım. Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız